Позив за учешће на семинару „Улога НВО у обележавању сећања на Холокауст“

Auschwitz-BirkenauУ сарадњи са пољским Министарством просвете, Краковским педагошким универзитетом и Међународним центром Аушвиц-Биркенау, Савет Европе у оквиру програма „Сећање на Холокауст и превенцију злочина против човечности“ организује семинар „Улога НВО у обележавању сећања на Холокауст„. Семинар ће се одржати у периоду од 22. до 28. октобра 2017. у Кракову и Освјенћиму.

 

У прилогу ћете наћи презентацију семинара, програм, као и пријавни образац (рок за пријаву на конкурс је најкасније до 18. септембра 2017. године).

Семинар има за циљ:

-Да осигура да представници невладиних организација добију солидно, историјско знање о Холокаусту, историји Аушвиц-Биркенауа и разноликости свих жртава, укључујући и Роме. Семинар ће укључити посету логору Аушвиц-Биркенау;

-Промовише образовне праксе везане за сећање на Холокауст и превенцију злочина против човечности, посебно у неформалним образовним контекстима;

-Подстакне на размишљње специфичне улоге НВО у приступу на сећање на Холокауст и спречавање злочина против човечности и преношење знања на будуће генерације.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s